31 December
2009-12-31 02:36:00
Kategori: Digital art

" The fallen star "
Den ser ut som en hamster xD


I morgon är det Nyårsafton, vad har ni tänkt göra? Själv ska man vara med C vänner, får se hur det går. Är inte långt hem i alla fall om det blir tråkigt. Han har en förmåga att glömma bort mej helt när han dricker vilket inte är så kul bland folk man inte känner så bra eller inte alls.

Skulle ut och köra Funi men det var 26 minus på dagen så kände inte alls för det, usch! Satt inne framför Wii en dag till ^^ Det ska ju vara kallt till den 13 januari, väldigt kul! Eller inte.

30 December
2009-12-30 04:00:44
Kategori: Digital art

" Lite nattgöra "


Och jag har världens sötaste katt, eller dummaste..
Hon har fått någon mani på att hon ska ligga i handfatat när kranen är på (; Normalt för en katt?


Har spelat Wii hela dagen, var nog ingen bra idé att köpa det där spelet i alla fall (; Men har snart spelat ut det.. Hade verkligen behövt sova nu, ska upp tidigt i morgon för hade verkligen behövt rida mina hästar men är inte så roligt i 25 minusgrader. Kanske ska ta ut Funi med släden så jag kan ha med mig kameran..

 

...så godnatt :)


Föresten så är ni väligt dålig på att kommentera nu för tiden (;

Mellandagsrea och Avatar
2009-12-29 02:14:49
Kategori: Mina vardag

 

Lika bra och göra som alla andra, var och kollade på Avatar idag och den var verkligen så superbra som alla säger. En sådan film man kan gå på tre gånger utan att bli less och ja, man såg verkligen inte när det var animerat och när det inte var det, (Förutom de uppenbara då, som 4m långa blå figurer) Var innan på mellandagsrean och tänkte hitta en ny vinterjacka och en sådan där bosh maskin som går på reklamen, men kom ifrån stan med ett Wii i stället med super mario smash brows. Lika kul är det! Sökte efter en jacka i hela stan men det finns ju inga "riktiga" vinterjackor, alla jag kollade på var typ skaljackor med lite fleec i, det passar ju verkligen i ett land med varning för kyla upp mot minus 30, nä.. inte precis. Finns det inga varma jackor som inte är dunjackor?!

 

Var även inne på Fotoposé idag och kollade på en nu kamera, tänkte först på en Nikon D90 men han i affären sa att pentax K-7 slår alla kameror som kan filma, men ja.. Jag vet inte.. Lättare för mej som har några pentax objektiv, och så blev jag lite småkär i Pentax K-7, ganska mycket snabbare än min var den också som kanske är en fördel när man ska ta kort på djur. Ingen som är intresserad av en K20D? :] Tycker det är en riktigt bra kamera, inte för det, men har lust att ha en som kan filma så man slipper ha med sig båda sakerna.


28 December
2009-12-28 00:54:53
Kategori: Mina Hundar

"Sodastream in the snow"

 

Gah.. En sådan där graj som man blir så arg på sig själv! Glömde ändra ISO:n
så fotograferade i 800, bilderna blev itne det bästa men inte allt för hemska heller..

 

Så det blir en liten bildbomd idag, men har de i miniatyrer så ni som inte vill behöver inte kolla (; men hon är ju bara för underbart söt så hur ska man kunna välja bort någon. Annars har jag varit i Mo hela dagen, var och hälsade på Embla och Mist, som var lite söta som vanligt och åt sedan rester av julbordet som man kommer få göra i två veckor framöver, hur mycket mat gör man igentligen till ett julbord?! Åkte senare på kvällen till C gammla vänner som är här uppe och firar jul innan de far ner till Göteborg igen, trevligt var det :) Och nu ska jag försöka sova lite, (om jag nu får för katten) för i morgon blir det lite mellandagsrea. Ska försöka hitta en vinterjacka, eftersom jag itne har någon. Har även funderat på att sälja min Kamera - en Pentax K20D - Någon som är intresserad? :)

.. Godnatt på er!



26 December
2009-12-26 17:54:40
Kategori: Digital art

Försökte mej på någonting, gick icke så bra ;D Haha..


Nu är glada julen slut..
2009-12-25 22:35:32
Kategori: Mina Katter

"Hem ljuva hem"

 

Länge sen jag tog kort på Lolo, och hon bara växeroch växer, och har blirit stor och rund (;
Men fortfarande lika söt, men inte lika söt på natten. I natt var hon uppe till fem, hade ganska stor
lust att slänga in henne på toan ett tag så man fick sova lite ^^

 

Tänkte också bara säga att jag hade en riktigt lyckad och rolig jul, massa mat, mycket folk och mycket julklappar (som vanligt). Fick verkligen det jag önskat mej och mer där till, eller t.o.m FÖR MYCKET!

Mina julklappar:
+ Boken: Gör om ditt hem i färg
+ Boken: Muffins
+ Ett linne från Cubus
+ Ett par nya Graninge kängor
+ 5000kr!
+ mm. mm.. smått och gott


Kom ju på en så perfekt julklapp åt C, och är fortfarande nöjd med den. Han fick två underbara tavlor från Gallerix, han ville ha en gigantisk men den gick runt 1000kr så han fick två små i samma variant plus ett egengjort presentkort på krogen - En sista kväll med gänget - Nu när vi ska flytta tyckte jag det passade bra, nu när han inte kommer se dem så ofta. Nu ska jag gå och kolla TV och sen gå och lägga mej så..

 

..god natt på er :)


The Baseballs
2009-12-25 16:40:15
Kategori: YouTube

"The Baseballs - Hot 'N' Cold"

 

Jag är säkert efter som vanligt, och efter all hysteri i tyskland så är jag säkert den sista som hört talas om dem ^^ Men hur bra får man vara, ta någorlunda bra låtar gör om dem till rätt musikstil och gör dem 10 gånger bättre!


God Jul
2009-12-23 23:51:48
Kategori: Mina Katter

"God jul på er alla!"

 

Nu sitter jag hemma hos mor och far och längtar tills i morgon, känns riktigt som när man var liten (; Försöker lista ut vad man ska få (och tror jag redan har gjort det :D) Är otroligt nöjd med mina Julklappar i år, tycker jag har tänkt till riktigt ordentligt på de flesta och har presonliga presenter, inte bara massa skrot bara för att ge något och inget av de jag köpte blev precis dyrt. Mer än nöjd så nu längtar jag verkligen tills i morgon!

 

Godnatt


Nu är allt klart
2009-12-23 00:12:57
Kategori: Mina Hundar

För kallt för att vara ute med kameran då tar man gammla bilder
Tagna med min gammla Pentax *istDL, i
Mars 2008, nästan två år sedan såg jag.


Molly håller på att mosa Soda stackarn som bara var ett halvår då

Men de kan vara vänner ibland..


Kallt idag igen, nu tycker jag att denna kyla kan försvinna - räcker med max minus 10 grader. Annars har jag gjort klart allt till jul! Alla julklappar köpta och inslagna, har även gjort min första egna julskinka (; och storstädat, eller ja..  För att vara jag i alla fall. Nu är det bara C klapp kvar att slå in och jag kom på vad jag skulle ge, och en bra present tycker jag, men det säger nog jag efter jul. Han är så otroligt nyfiken i en strut så han läser säkert här och hoppas på att hitta några ledtrådar. Gjorde han när han fyllde år men tjii fick han, inte skrev jag något.


Får annars till det rätt bra med kodningen för en gångs skull, annars har jag bara försökt klappa ihop någonting och det blir bara medelbra, typ som en liten sned tavla men nu tycker jag allt hänger ihop. Men vill göra en ny
igen (; kan jag aldrig ge mej och bli nöjd.


Föresten! Vad gör man med en kattunge som tycker att det roligaste som finns är att trampa, vet inte vad man kallar det men det de gör medans de spinner - Skitjobbigt, det och ont gör det och alla våra täcken, kuddar och soffan är helt noppiga efter hennes trampande. Man behöver inte röra henne (som vanliga katter!) bara det är något mjukt så tramp tramp tramp, tramp tramp tramp.. Gahh! Och hon är bara 18 veckor, kan ju hoppas hon blir less någon gång (; Men hon är världens sötaste i alla fall.


I morgon ska jag hem, så hoppas på fint väder och inte allt för kallt så ska jag ta med kameran ut i snön, för den mår inte alls bra i denna kyla som är just nu.

Fler bilder: http://Essberg.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1206486001&id=186211752

Blir så irriterad!
2009-12-20 15:23:48
Kategori: Black and White

 

Blir irriterad på folk som påstår att bara för att man har en ritbräda så kan man rita, eller bara för att man har en kamera så kan man ta bra bilder. Blir galen på att få sådana mejl och att de inte fattar en dugg! Jag säger inte att jag är bra på något av det, för de är jag inte men jag köpte inte en kamera för jag trodde det skulle få bättre bilder heller, jag köpte en större kamera för jag tyckte att de funktioner jag ville ha inte fanns på min gammla och så är jag inte så bra på att ha rätt beskärning så ville ha en med mer pixlar så det inte blir pixligt för mina lilla beskärning, och att ha någonting att bli bättre med!


Annars hoppas jag på att jag och C får sålt våran soffa idag, ska eventuellt komma en och titta på den i kväll, men de tyckte den var lite liten men får hoppas. Vill inte ha den med när vi flyttar. C jobbar även natt i kväll så blir helt ensam, Tråkigt! Har i alla fall Lolo, bråkungen men hon växer väl upp hon med någon gång (;

Ny Header
2009-12-19 21:47:18
Kategori: Bloggdesigner

Ny bloggdesign igen, blev bara spyless på den så gjorde en ny.
Blev inte så superbra denna heller. All fantasi och insperation har försvunnit.
Jo, föresten.. Ni som jag hade gjort ett länkbyte med, kan ni skicka en
kommentar, råkade radera era bloggadresser när jag bytte desgin.
(Eller skicka en kommentar om du vill göra ett länkbyte)


Annars har det varit en väldigt fin dag idag, sol, snö och BARA 16 minus. Men höll mej inne i alla fall, orkar inte med kyla just nu efter tre kalla dagar. Föresten så hände en liten rolig sak i natt ;D Haha.. Lolo låg uppe på tvättställningen (en sådan med tre våningar) på en kudde, och så vaknade vi av en duns och då såg jag Lolo komma framkrypande under kudden och skakade på sig, och såg helt förrvirrad ut. Det var kul men nu när jag läser det låter det inte så kul (; men men, hon kan verkligen förgylla dagen för en.

 

Föresten, säg gärna till om ni ser något som är fel!


Skulle inte ha klagat på igår.. IDAG: - 32 Grader!
2009-12-18 11:07:21
Kategori: Black and White

"Gammal bild från förra vintern på Vallsundsbron till
Frösön/östersund tagen med min gammla trotjänare"



Skulle inte ha klagat på kylan i går för det blev bara 10 grader kallare idag! Strålande sol, ca 4dm snö och TRETTIOTVÅ MINUSGRADER på morgonen, har ju gått ner till 28 nu, wow! En sådan här dag villl man bara sitta inne men så kommer veterinären precis idag, så det är väl bara att klä på sig.

Fint väder är det i alla fall men Kameran strejkar i det kalla vädret, stackarn, han ska inte behöva plågas idag, det fick han göra igår.

Tävling - Personlig almanacka
2009-12-17 20:38:46
Kategori: Tävlingar

Gick med i en tävling idag hos haannaac.blogg.se om att vinna en
personlig almanacka från personligalmanacka.se

Så får se hur det går (; alltid lika roligt med tävlingar!

Strålande sol, 5dm snö och TJUGOFEM MINUS!
2009-12-17 16:46:04
Kategori: Natur

"Frusen Lillå"

 

Lite många bilder vart det (; Men gör de i miniatyrer så
bara de som är intresserade behöver kolla..

 

Åkte hem idag och red ut på Funi på morgonen, tänkte att det var så fint väder så kunde ta mej en lång skrittpromenad och ha med mej kamera och ta lite kort men attans vad jag bedrog mej. Det var ju så fruktansvärt svinkallt att jag höll ju på att frysa ihjäl, men lite bilder i farten vart det. Men fint var vädret i alla fall!

 

Åkte senare till Embla och Mist och förfrös mig igen, men orkade inte Rida Embla så löslongerade tjejerna i stället som tyckte det var grymt kul. Inte så bra bilder vart det dock, tycker inte om att ta kort på svarta hästar i vinterland, anntingen blir all bakgrund helt överexponerad och hästarna bra eller så blir bakgrunden bra och hästarna underexponerade, vad gör man om man inte har en blixt?

 


Hej mitt vinterland!
2009-12-16 17:36:08
Kategori: Natur

 

Tänkte visa hur mycket snö det har kommit :D Inte precis bra bilder annars, men tordes inte ut med bilen i detta väder, har inte kört bil typ sen jag fick körkortet i september och inte hade dom plogat heller. Annars visste jag det perfekta stället för detta väder, så det var lite trist! Får hoppas att det är samma väder i morgon och att jag kan få ut C och ta kort (; han brukar itne tycka det är det roligaste men men..