Nu blir det vinter..
2009-11-30 23:00:27
Kategori: Mina Hundar

"Soda i första snön"

Som vanligt var jag uppe för länge, och vaknade för sent så han inte iväg och rida Embla och ta kort på de små i snön. Men tur var väl kanske det för pappa kom hit med Soda som vart så glad, så glad. Gick faktiskt jättebra med Soda och Lolo, båda ville busa men båda var rädd för varandra men snart är de nog bra vänner. Tog ut Soda på en springtur ut på fotbollsplan och gissa vem som blev gladast av alla, aldrig sett henne så yrsig! Tyvärr var det just i skymningen så det vart inte världens bästa bilder, men söt är hon ändå och bra färger tycker jag det vart ^^ eller är det bara min skärm som luras igen - Den är otroligt ljus!

 

Senare på kvällen åkte jag och C till hackås och firade hans lillasyster som fyller 9år. Hon fick en Hannah Montana film och 100kr, bästa pressenten i år sa hon. Kan jag då inte hålla med, finns det något värre än hannah montana, fattar inte att barn vill kolla på något barnprogram ny för tiden, allt är så uruselt - Det var bättre förr! (;

 

Nu är jag sugen på att baka muffins igen, och så vill jag köpa en Amigurumi bok, hur söta är de inte! Tror jag ska börja göra några sådanna, Lolo kommer nog att tycka om dem i alla fall ^^ C mamma sa att de kostade 99kr på Bokia så ska nog köpa en sådan på Onsdag när vi kör upp pappa till Operation - Äntligen blir han av med sin tå! Sjukvården i sverige alltså!

 

 

 

Godnatt


Mias 1:a Adventstävling!
2009-11-30 00:46:18
Kategori: Tävlingar

Jag är med och tävlar i Mias 1:a adventstävlig där man kan vinna det fina armbandet som är på bilden nedan :)

 

 

Klicka här för att komma till tävlingen!


Just ja..
2009-11-29 23:23:40
Kategori: Mina hästar

"Funi från Jika"

 

Måste bara säga att jag älskar min häst, inte Funi då utan Embla, eller ja.. Jag älskar båda mina hästar, eller alla fyra. I alla fall så hade jag ingen bra bild på Embla på datorn så tog tillfället i akt och visade upp min andra snygging Funi.

 

Hur som helst så red jag Embla idag, och det har aldrig, ALDRIG gått så bra som det gjorde idag. Och det är sådanna här dagar som gör att man förstår varför man håller på med hästar och varför de är så otroligt underbara djur!


Julskyltning och muffinsbak
2009-11-29 22:54:32
Kategori: Recept

"Chocolate Cupcake"


Första adventfirade  mamma och jag med att sitta och sälja julkort på en julskyltning, eller vi satt mest och var sociala med mormor och min moster. Mormor fick sålt bullar, lussekatter, bröd och stickade barnkläder för över 1000kr,  var ju rätt bra. Hon var nog den enda som fick riktigt bra sålt. Kom dit med tre pappkassar och två kartonger och kom hem med en kartong. Och hyffsat mycket folk kom dit.

Sen gjorde mamma och jag Muffins, eller Chocolate cupcake som de igentligen heter. Passande till advent, att göra muffins istället för lussebullar eller pepparkakor. Men fruktansvärt goda vart dem, inte så nyttiga kanske men men.

 

Recept:
3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk chocklad 70%

Topping
60 60 g smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk kaffe
Strössel eller blommor till garnering


Första advent
2009-11-29 22:43:57
Kategori: Mina vardag

"När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent"



Min underbara älskade Lolo
2009-11-29 00:32:17
Kategori: Mina hästar

"En vanlig gammal bild på Mist, men söt är hon ^^"

Är hemma hos mor och far för ovanlighetens skull, vet inte när jag sov hemma senast. Skulle egentligen ha ridit Funi men det blev det inget av, och fint vintrigt väder var det också så ut och ta kort borde jag ha gjort men Icke! Satt bara inne, var social och gjorde mat. Var mysigt det med. Ska upp tidigt i morgon, eller tidigt och tidigt (; halv nio, men tidigt för mej som inte har klivit upp före elva varje morgon på flera veckor. Ska åka med mamma och mormor till en julskyltning, men tar nog bilen och åker till mina små gullungar byn brevid sen när jag har lämnat av dem. Måste sätta fart på Embla nu, inte långt kvar tills vi flyttar och ska gå kurser och man kan ju inte gå kurser med en sur mamma som har stått i två år, pinsamt värre! Sen kanske jag ska köra Funi, var länge sen nu. Får se om jag orkar bära ut alla tillbehör, är ju lite mer, någonting måste jag göra.

Nu sitter jag här och myser med min katt som ligger och snarkar, gumman har haft en jobbig dag med att vakta stora stygga hundar som vill ÄTA upp henne, (rättare sagt, gosa ihjäl henne) så nu är hon helt slut så kan hoppas på att få sova en hel natt för en gångs skull ..

Godnatt

Basset Hound
2009-11-27 23:36:36
Kategori: Digital art

"Basset Hound"


I säng med mej nu..
2009-11-27 01:44:24
Kategori: Digital art


"Ful/söta katter"

Sitter man uppe som vanligt till sent på natten / tidigt på morgonen och vaknar sent på dagen och hinner inte göra någonting. Suck, att jag aldrig lär mig.. Jag som ska iväg och rida Embla, och då måste jag vara på bra humör och utvilad (; annars går det inte bra - Vi är för lika varandra jag och min häst, lika hett humör och lika envisa, men vi älskar varandra endå..

Godnatt

Chocklad- & Blåbärs- muffins
2009-11-26 22:59:02
Kategori: Recept

"Chocklad- & Blåbärs- muffins"

Recept:
100g Smör
2st ägg
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 dl kakao
50g hackad mörk chocklad
0,5 dl kokos
1,5 dl blåbär
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Ugn: 200 grader

Bakade muffins idag, så tänkte skriva receptet (; även fast de flesta vet hur man gör muffins men det kan ju vara roligt ändå, så jag har någonting att skriva.

Nu tycker jag att snön kan komma! Vill ut och ta kort men vad ska man ta kort på i detta väder, tunga gråa moln och bara jätte trist. När snön väl kom kunde den väl ha stannat kvar!

Bloggdesign säljes!
2009-11-25 22:38:27
Kategori: Bloggdesigner

"Bloggdesign säljes"

Jahapp, nu är det så att jag skulle sälja en bloggdesign men hon som ville ha den ångrade sig i sista stund så nu sitter jag här med en till övers så jag undrar om någon annan är intresserad? Om ni vill se mer eller intresserade så  släng in en kommentar. :) Jo, det ingår bakgrund, header och lite kodning så kolla gärna.


23 November
2009-11-23 23:57:45
Kategori: Människor

"Bild från Ameliar dop.."

Han inte lägga upp någon bild på dopet jag var på igår så det kommer upp idag. Men det var i alla fall ett fint och enkelt dop. Blev inte så mycket korttagande, var ju där som gäst i första hand så ..

Annars har det varit fullt upp idag, först ringde mamma och sa att jag skulle till läkarn, för hon var så orolig över hur blå jag var på bröstet, (som jag har haft sen jag solade solarium i början av oktober), men det började försvinna så jag har inte brytt mig och hade inte behövt det heller för det var bara någon missfärgning från något, kläder eller var som helst. Åkte sen vidare och hälsade på Mist och Embla, sötungarna mina, jag ville ha en ny Embla och det fick jag verkligen.,Pussgurkor båda två. Sen arbetsförmedlingen och gjorde ingenting som vanligt, och dit i morgon igen.. Fast nu är det ett bra möte, för nu ska jag gå in i arbetsgarantin, Good!

Jag vill att någonting ska hända! Nuuuu, dör av tristess här!


Amelias Dop Idag
2009-11-22 00:07:48
Kategori: Digital art

Tyckte om nosen på denna bild, tyckte den blev ganska verklig..


Idag ska jag på Amelias dop, ta lite kort och vara social :) Kommer vara rätt mycket folk, jag som älskar folkmängder (INTE) Men det kommer nog bli roligt. Men nu är kl 00.07 så lär nog gå och sova så jag orkar gå på dopet i morgon, så Godnatt (;

20 November
2009-11-20 21:10:03
Kategori: Digital art

Har haft skoning idag. Hovslagarn kom kl 9.00 så var tvungen att kliva upp kl 7, gud vad jobbigt det är att kliva upp tidigt när man inte har gjort det på flera månader - Vill bara sova! Gick i alla fall suuperbra med hovslagaren, Embla som brukar vara hoppig och slänga in dom i väggen stog och sov och Mist som gjorde sin första koll gjorde ingenting. Ledde henne ner till hagen föresten, Mist alltså, och hon var superduktig. Var halt så jag sa åt henne att gå sakta (; och det gjorde hon, haha.. Lik mor sin, de hade kunnat bli ledarhundar. Men sen skulle vi ta Snekkja, och hon är snäll men att länma Hrappur ensam i boxen var inte en sådan bra idé! Försökte stegra över, (som han nästan gjorde för han är så stor!) och fastnade i krubban, där sog jag med Snekkja och en panikslagen Hrappur. Fick loss han som tur var utan skador, men han fortsatte hoppa den dumbon så fick stå i boxen tills det var klart och sen att kolla hans fötter var ju en dragkamp för sig. Hingst beteende redan eller? Sen Funi, var bråkigast ever! Eller bråkig och bråkig, det är Funi men väldigt överbråkig för att vara honom. Nervös och slängde med huvudet, gnagde på hovslagaren och ja, allmänt nervig. Sen när vi släppte ut honom for han omkring som en kanon kula och hetsade upp Hrima som inte har några skor som for omkring i samma tempo på en ISGATA! Trodde de skulle slå ihjäl sig.

Vi länade kvar Funi där så mamma och jag kunde rida ut på Embla och Funi. Gick väl hyffsat, både Funi och Embla var HET, tur att jag satt Pessoabett på honom, annars hade mamma inte tycket det var roligt att rida. Red Embla med Snekkjas sadel och den passade riktigt bra faktiskt, kanske för att Embla har gått ner så mycket i vikt. Men den var skön för att vara en HDR sadel. Men ska inte köpa sadel så som hon ser ut nu (; för hon kommer nog inte se ut så här fin i hullet om typ 5 månader.

Mumindalen
2009-11-17 23:48:05
Kategori: Digital art


"Vinterklädd Mumindal med Morran"

En till bild, nu måste jag komma på någonting annat att rita ^^ Men gillar Mumindalen, lite min stil! Blev inte lika bra som förra, vinter var svårare att göra än sommar men får fortsätta träna. Ska börja göra mer träd.

Annars var jag och red Embla idag, och det gick rätt bra. Inga utbrott idag, men pressade henne inte så mycket heller. Skrittade och töltade stäld. Sen tog jag in dom alla fyra för det regnade så mycket och Mist har blivit så duktig, man kan borsta, ta upp hovarna och hon går rätt bra i grimskaft så det här kommer nog gå bra, hoppas jag.

Digital art dag
2009-11-17 01:06:59
Kategori: Digital art

 

GJORD AV: Mig med en Wacom platta och Photoshop CS3

"Snorkfröken i Mumindalen"
Ska det föreställa i alla fall ^^

Idag har det varit en Digital art dag, mycket inperation men så lite jag kan göra. Det är så svårt, men det kommer väl med tiden och träning. Har haft plattan länge men inte ritat med den så mycket men det är nog dags att börja nu! (;

Men vad tycker ni? Ser den bra ut, vad ska jag göra bättre och tänka på? Kretik tack! ;D