Sista April
2010-04-30 18:41:17
Kategori: Djur


Nu har jag kommit hem från kursen och det gick hur bra som helst! Det var visst en kurs inför tävling (ops!) vi som inte alls var inne på det utan ville mer ha hjälp basic, men han "bedömde" oss ändå och det blev en glad överaskning kan man säga. Får hoppas att han kommer till hösten igen och håller kurs, och i så fall att jag och Embla kommer så pass långt fram som han trodde, annars blir det lite pinsamt. Jättekul var det men nu är jag så trött att jag somnar snart. Sova tills C slutar och sen blir det ner och kolla på Majbrasan lite och kolla att Embla står kvar i hagen när de skuter raketer, hon brukar vara livrädd för raketer och man kan knappt röra henne efteråt. Men hon måste lära sig så får stå ute med de andra filbunkarna. Det ska även vara tävling i Orsa i helgen, hade varit väldigt kul att se om man nu får något till med sig.

27 April
2010-04-27 14:18:31
Kategori: Djur


Mira och Lowa
- Första gången jag får med Mira på kort :)
Typ tre kort sen ville hon inte mer..


Inte hänt så mycket än, rastat Lovis familjs hundar, åkt till svärdsjö och hämtat pengar. C fick mycket pengar denna månad så nu kan man hitta på något roligt för en gångs skull :D Glad! Får se om jag ska rida på eftermiddagen, eller om hon ska stå två dagar innan kursen. Lolo höll på att rymma i går föresten, hon har varit så feg att hon knappt har tordas gå utanför dörren och man har i princip kunnat ha henne lös för hon står bara vid en och trycker men igår var det helt plötsligt inte så farligt längre så hon stack, fick tag på henne i alla fall (; inte roligt med en o steriliserad honkatt bland massa pojkar, usch nej..

25 April
2010-04-25 22:51:17
Kategori: Stillbilder

Hfm.. Hade sett ett foto jag ville prova göra något liknande, så fixade och trixade med allt ett tag,
tog lite kort men när jag skulle föra över vart det något fel så hälften av filerna vart skadade och
kan inte öppnas, grrr.. Så det här var det som var kvar..


Blev inte att jag skrev igår men nu har jag jobbat två dagar och alla lever, och tycker det gick bra, bara några små missar.. Annars har det inte hänt så mycket, Rider underbara Embla, bäst av alla med Lovis på galningen Dugur, vet inte vad som har flygit i honom, han brukar vara filbunken och Embla galningen men nu är det tvärt om helt plötsligt. Hon har även tappat nästan all päls redan, SKÖNT! Och det är Peter kurs den 29-30, ska bli kul! För just nu går det väldigt bra, sen blir det nog av med skorna och lite vila för gammlingen, först stå i 1½ år och sen gå för fullt i 4 månader så hon förtjänar nog en liten vila.

Det har även varit superhärligt väder nu i några dagar, nu känns det verkligen att sommaren är påväg. Förutom att vi måste skrapa rutorna på bilen fortfarande. Embla

23 April
2010-04-23 22:57:31
Kategori: Djur


Haha, vet att du kommer hata mej Lovis men han ser bara så rolig ut din häst och att se det i huvudet gör det inte mindre roligt.. Gör bilden liten så syns det inte så mycket ;D Vi skulle ta lite fiina tölt bilder var det tänkt men Dugur var mer i luften än på marken och ville hellre stå på två ben än på fyra. Skulle gå ner för en backe men han totalvägreade så det slutade med att Lovis fick backa hela vägen ner. Blev en straffrunda för honom och stackars gammla Adam fick hänga på i full kareta (; men kul tyckte han det var ändå lilla galningen.


Har även pratat med mamma och vi ska åka till Kiruna i maj och
gratta min farmor som fyller 80. Ska bli så kul! Har inte varit där på flera år
..


22 April
2010-04-22 10:25:33
Kategori: Mina KatterTror C redan har blivit arbets skadad av att jobba i hemtjänsten ;D Haha.. I natt somnade vi med lampan tänd och när jag vaknade på natten och bad honom släcka:
- Christopher, kan du släcka lampan
- Men det är för att nattpatrullen, att dom ska se att dom får komma in!
- Haha, ska nattpatrullen komma hit och ge dig medecin
- (vaknar) Äh.. sov nu! (butter)Detta var väldigt underhållande tyckte jag, alltid kul att väcka C mitt i natten (;

Sen i kväll, (uhuuu.. nervös!) är det första gången jag går själv, HUR SKA DETTA GÅ! Kommer glömma saker, eller göra ett jättestort fel! Usch, känns som om jag inte kommer ihåg någonting från intron..

Lowa & Lolo
2010-04-21 22:05:27
Kategori: Mina Katter

Trötta små vänner..

21 April
2010-04-21 14:37:20
Kategori: Mina Katter

 

Jobbigt att vara liten..
Ful bild med söta djur!


Fick låna hem Lova lite så hon kunde vara barnvakt åt våran katt (; hon börjar få så mycket överskotts energi nu så det börjar bli jobbigt, då är det bra att ta Lova hit så är hon lugn sen någon dag. Tycker fortfarande det är väldigt underhållande att Lolo inte är rädd för Lova men för alla andra hundar, hon ser väl inte att Lova är en hund, en konstig kattblandning kanske (; Byte däck till bilen idag och vad tror ni ramlar ner från himmlen just när vi är klar, såklart SNÖ! Och inte lite snö heller.. Byter nog inte däck på häst transporten än, ifall att det blir kallt så att vi tar oss till Orsa på kurs den 29-30 april.. Längtar! Embla går så bra nu så det kommer nog bli jättekul.

Ingen rubrik
2010-04-20 21:23:09
Kategori: Mina Katter

Bilder på Lolo, igen.. Ni är nog less på denna katt men äh..
Hon är söt och dumbo, lite kola i bollen som Lovis säger..


Tänkte lägga upp en till bild på Embla för är bara tvungen att säga att jag har då världens bästa häst, (för tillfället i alla fall) hon brukar vara helt galen, allvarligt alltså.. men nu är hon som världens filbunke, gör inte någonting och lyssnar och är helt underbar! Hon och jag brukar inte passa så bra ihop för vi är lite för lika varandra, (om man kan hitta sin tvillingsjäl i ett djur så har då jag gjort det) Vi ryker ihop för det mesta men tycker om varandra i alla fall.. Och det är sådanna här tillfällen som man förstår varför man köpte denna häst. För det tog bara tre sekunder så visste jag att detta var min häst för 6 år sedan och jag känner lika fortfarande.. Även fast hon var helt galen, mer uppe i luften än på marken, rädd för allt, ALLT! Kunde inte lyfta fötterna, inte transporteras mm. mm. men jag älskade henne ändå från första stund..

Det blev ett väldigt babbel om en häst (; och det var inte det jag tänkte säga heller utan min externa hårdisk med alla mina bilder vill inte starta, GAHH! Vad gör jag då? Får hoppas att det bara är glapp i kablarna så jag kan låna C ett tag annars vet jag inte, kan man skicka in dom på lagning?

Nu ska C komma hem från jobbet så blir det film tittande..
..så godnatt!

20 April
2010-04-20 10:23:48
Kategori: DjurEn blid på våran snygga stallkatt Karin (;
Hon fick känna på trimmern för någon dag sedan och hon trivs så bra i det..


Fint väder idag igen :D Underbart!
Vad ska man hitta på idag då, borde sitta och plantera om
alla blommormen, men usch vad tråkigt..

Kvällstur
2010-04-19 22:03:18
Kategori: Nattfotografering
Tänkte ta en tur ut och fota nu på kvällen, hade sett framför mej att det kunde se bra ut, (vilket det inte blev) men såg när jag satt mej i bilen att klockan var så mycket, och att Christopher, Lovis och all hemtjäns slutade. Så kände inte för att stå där mitt i vägen och ta kort utan åkte och hämtade Lovis och Christopher i stället så att (äh.. orka skriva CHristopher varje gång, får fortsätta med C) C fick stå där som moraliskt stöd för mej (; Förstår mej inte på folk som bara kan ta upp kameran och ta kort på folk hur som helst, tycker det är pinsamt ja, men jag tycker det mesta år pinsamt också.. Detta var inte riktigt det jag hade tänkt ta kort på men det får bli någon annan dag. Tycker föresten det är lite underhållande att C föräldrar döpte honom till Christopher, men ingen skriver det (förutom jag), inte änns hans föräldrar (; alla skriver K ff. Fast jag tycker det är finare med Ch ph.

Babbel, babbel..
Nu blir det sängen, C jobbar heldag
i morgon med så tidig kväll igen (;
Godnatt

19 April
2010-04-19 12:23:59
Kategori: Djur
Jaha, vad ska man göra idag då - Åkte till svädsjö och träffa distriktsköterskan och sen är det bara att börja jobba, (Huuu... Klarar jag av det här?!) Rida Embla på eftermiddagen, laga mat åt Christopher som jobbar hela dagen och sen får jag hoppas att det fina vädret håller sig så jag kan prova fotoidéen jag tänkte igår. Men nu vill jag att det blir sommar och grönt, så lite kameran har fått följa med ut i vinter har det aldrig varit.. Kanske borde sälja den och köpa en kompakt i stället ;)

Ny bloggdesign
2010-04-19 00:13:16
Kategori: Mina HundarJa, det vart en ny bloggdesign här mitt i natten.. Fick inte den gammla att fungera
så slängde ihop någonting lite snabbt. Inge roligt men det får vara
för i kväll så får jag fortsätta jobba i morgon.. Nu kan man i alla fall kommentera
och gå in på senaste inläggen, vet inte vad det vart för fel förut, hade inte pillat något.


Vad ska man hitta på i morgon då, C jobbar hela dagen - från sju på morgonen till nio på kvällen..Trök! Jo föresten, nu på kvällen hade C öppnat fönstret som vi brukar, men idag fick Lolo den smarta idéen att försöka ta sig ut, (hon vill aldrig gå ut och har aldrig varit) och vi vet inte hur länge hon hade varit ute när vi väl märkte att hon var borta, som tur var stog hon bara utenför fönstret och tordes inte gå någonstans. Stackarn kom ju inte in igen.. Usch, hade dött om hon försvann, våran lilla pluttkatt mot alla STORA katter här utanför, utan klor och päls..

Nä, nu blir det sängen
Godnatt..

18 April
2010-04-18 18:18:55
Kategori: Mina hästar
Ja, idag kom kameran med ut.. Och fick några bra bilder tycker jag på våra hästar, förutom min då för hon hatar att vara framför kameran så henne får man knyta fast för att hon ska stå still när kameran kommer upp. Men bara för att hon är sötast så får hon ett eget inlägg så kommer resten i kväll när de är klara. Hon var i alla fall jätteduktig idag, om jag inte har sagt det förut så är min häst rädd för precis allt! och då menar jag verkligen allt! Bilar och alla motordrivna fordon, färger, pisk, all sorts ljud, spräj flaskor, hundar men speciellt svarta hundar, bravlådor, soptunnor mm. mm. hade nog kunnat rabla 5 rader till men idag fick jag borsta igenom hela manen och svansen med balsam spräj och dela manen med snoddar. Duktiga lilla bäbis, hade kunnat tro att hon var 3 och inte sett något i sitt liv men nu är hon 15år.

 

Sen hade jag fått en jättebra fotoidé jag hade tänkt prova i solnedgången
men gah, var det tvunget att bli mulet nu då! Ja, så klart måste det de..


17 April
2010-04-18 00:01:14
Kategori: Mina Hundar

 

Verkar vara något fel så man kan inte kommentera det nyate inlägget, vet inte hur det
har hänt för har inte rört något men men.. Ni får gärna kommentera inlägg längre ner (;

 

Städ dag, städgalna C som blir galen på allt stök jag gör omkring mej.. Tvättstuga i 6 timmar! Och allt blev inte änns tvättat ;D Jag som inte tycker jag har några kläder! Red Embla på förmiddagen och hon var lika underbar som vanligt (; och på kvällen blev det lite poker hos Lovis familj, hon hade sådan otrolig tur så vet inte vad, från bankrutt till att hon vinner allt.. Kul var det i alla fall och det tycker jag vi ska göra om, (även fast jag suger på poker) Igår var det även sista dagen på Introdutionen, så ny är det jobb som gäller =/ Nervör, nervös.. vet inte om jag klarar av detta! Gaaahhh..

 

Ingen ny bild nu heller, är så tråkigt väder, eller tråkigt när allt är så grått och trist, fint väder har vi ju i alla fall förutom att det snöade lite igår. Men det får bli en bild på min lilla söta Milla, saknar mina söta små vänner där uppe, hade gärna tagit med en hit, men men..

 

Undrar vad jag ska hitta på i morgon när C jobbar...
Kanske blir en tur med kameran, när Lovis rider kanske?


15 April
2010-04-15 08:32:16
Kategori: Mina Katter

 

Nu var det ett tag sen sist, Igen! men tiden går så fort och jag känner att jag inte hänger med och hinner inte göra ett smack. Nu har vi fått en ny bil i alla fall. Vet inte om jag skrev det innan men våran Volvo vill inte starta mer så min snälla pappa tog ett lån åt oss och köpte en Mazda, en -98 som bara har gått 4000mil! Så den håller nog i några år får man hoppas (; Får dra häst transporten också, vilket är väldigt bra, nu ska den bara besiktas sen blir det peterkurs den 28-29.. Spännande! Jag som knappt har hunnit rida Embla någonting.


Nu blir det frukost, sen ska jag åka iväg och longera Embla och hjälpa C på med transporten så ska han åka iväg och besikta den. Känner mej riktigt taskig att han måste åka med den när det är Lovis och jag som använder den och har hästar men vi båda jobbar och det är den enda tiden innan den 28.. Suck!