31 Augusti
2010-08-31 23:50:16
Kategori: Djur


Det har kommit en ny häst till stallet, Salah al-Din, en andalusier.
Passar inte helt in i våran lilla islandshäst flock (; men snäll, snygg och riktigt trevlig är han.
Kommer nog komma en del bilder på honom, då han är lite roligare att ta kort på än våra köttbullar
till islänningar som inte vill röra sig en meter i onödan, han har då väldigt lätta fötter.


Till helgen blir det Peter häggberg kurs med Keilir.
Längtar, ska bli så roligt att gå en kurs igen..

28 Augusti
2010-08-28 21:08:30
Kategori: Mina Katter

Nu är jag hemma igen, ingen rolig resa men är glad att jag åkte
dit men det är skönt att det är över. Förstår inte att man kan gråta så mycket..
- - - - - - -
Kommer säkert lite bilder där ifrån men det får bli en söt bild på Lolo och en mosad Vera under Lolo. De är lite komiska just nu, Lolo "löper" (säger man det på en katt?) och ställer upp sig för Vera som inte fattar ett dugg och bara tror att hon vill leka och Lolo blir jättesur.

23 Augusti
2010-08-23 23:43:52
Kategori: Black and White

" T a z z "

Kommer åka till Kiruna nu i veckan, kommer tillbaka på Lösdag kväll.19 Augusti
2010-08-19 20:55:01
Kategori: Mina Katter

Ditt lilla pucko :)
Bäst att ta mycket kort på lilla trollet, hon växer så fort..

Har precis slutat jobbat, har varit i köket igen och det är faktiskt roligt. Annars brukar det gå lite segt, och man vet inte riktigt vad man ska göra men nu har man så mycket att göra att kl går så fort att man knappt hinner klart. 2min innan jag slutade blev jag klar idag, då är det som bäst (;

Annars så red jag keilir på morgonen, han gick riktigt bra! Han är inte alls på en fläck lik som han var förut, jo, han har fortfarande ett himlans humör, men lite hopp och skutt har ingen dött av (; Sen tvingade Lovis mej att rida hennes galning till Dugur, om jag ska vara äslig så är jag lite rädd för att rida honom. Men idag gick det riktigt bra för att vara han och jag, var säkert för att Lovis titta på så han tordes väl ingen annat. Blev lite skänkelvikning i tölt upp för backen (; Mysko häst...

Nu ska C och jag åka iväg och bara göra någonting, får se vad det blir, stan och en glass på Donken kanske.
Så ha det så bra :)

18 Augusti
2010-08-18 21:36:14
Kategori: Mina Katter

Jobb, jobb, jobb... Trött, trött, trött..

Om en vecka åker jag upp till Kiruna, fast det blir ingen rolig resa.
Kommer kännas så tomt att komma dit och hon är borta.

16 Augusti
2010-08-16 22:53:54
Kategori: Djur


Nu när jag inte har Embla att rida på ett taag, så har jag fått ta ulrikas, (där jag har hästen inakorderad) häst Keilir som "tränings häst" eller med försöks objekt (; Har bara ridit honom två gånger än, och det har gått riktigt bra! Har sett honom som en energisk buffel utan stop men han har varit riktigt lugn, temprament har han fortfarande så blir lite små skutt ibland.. Så blir nog en Peter Häggberg och Styrmir kurs i sep. och ev. en tävling lite längre fram om Lovis får som hon vill, får se hur det känns längre fram. Har knappt ridit honom något och helt ur kondis är han, men vi får se.. :)

Annars har jag varit väldigt effektiv idag för att vara jag. Fixade i stallet

13 Augusti
2010-08-13 21:19:36
Kategori: Mina hästar

Gammal bild på Embla

Nu jädrans häst  så ska det bli du och jag. När det blev klart att jag skulle få hem min häst igen, (vilket jag inte trodde) har jag läst näst intill varenda hästblogg om "NH" (tycker det har fått en sådan negativ klag) och har  beställt både bok och film av Lisbeth Johnson. Eftersom jag inte får rida henne på 6 månader men älskar att arbeta med henne så tänker jag ge 100% på det här. Vill verkligen få en bättre relation med henne, oavsätt hur det går, om det är resten av livet eller bara en fint slut.

Har tänkt på det mycket förut men har aldrig orkat sätta mej in utan bara haft kul med henne, och tror varken hon och jag har tagit skada av det, vi känner varandra till 110% och vet varandra utan och innan, och trots att hon är en väldigt osäker häst litar hon på mej, och enbart mej.

I alla fall så hittade jag en väldigt bra blogg om tips på hur man kan börjar och mycket markarbets övningar så började lite smått idag. (enbart i skritt eftersom jag inte törs göra något annat med henne än) och det funkade så bra! Hon verkligen lyssnade på mej, hade full fokus och gjorde precis som jag ville. Lite stora rörelser kanske det blev men inga protester utan öronen framåt hela tiden, tuggar och båda ögonen mot mej.

Hon har aldrig varit en social häst men efter att jag hade följt hans råd följde hon efter mej i hagen och kom fram till mej och var nyfiken.

Just idag känns det jättebra, men kommer det säkert inte göra i morgon men detta var en bra start i alla fall..11 Augusti
2010-08-11 22:06:50
Kategori: Mina Hundar


♥ ♥ ♥ Vet ni vad, i morgon får jag hämta hem men häst! Är så glad, trodde verkligen att jag inte skulle få hem henne mer. Och underbara C hade köpt en överaskning åt mej. En back kamera så jag ser vad som händer i transporten. Älskade underbara Christopher  ♥ ♥ ♥

..fast de vet fortfarande inte riktigt vad det är för fel på henne. Får se vad de säger i morgon när vi kommer dit. Har fått så många bud. Först kolik, sen stelkramp, sen kolik igen, nervfel, hjärnhinneinflamation, botulism, trauma, tumör... Ett svårt fall var hon, bara hon blir bra så är jag nöjd. Nu har hon slutat krampa och kan gå ordentligt men ska fortsätta gå på medecin hemma och tillbaka efter ett tag på magnetröntgen. Ska bli så skönt att få hem henne..


Annars har det inte hänt så mycket här, har bara haft det skönt hemma med mamma och pappa som åkte hem idag, och tagit en hel del bilder på lilla sötnosen Vera så klart. Hon och Lolo är riktigt bra vänner, Lolo verkar tro att det är hennes bäbis för hon ligger och tvättar henne hela tiden, så söta! Fast de är små busfrön som håller en vaken hela nätterna. Det gick även faktiskt riktigt bra att ha två katter och två hundar i en två:a, Lolo som alltid har varit rädd för våra hundar lungnade ner sig riktigt snabbt och om de hade varit några dagar till tror jag de hade varit vänner. Så det är bra (; då kan Millao ch Soda komma och hälsa på fler gånger. Så nu tänker jag gå och sova, och stänga ute busfröna i vardagsrummet. Har inte sovit ordentligt sen förra onsdagen.

8 Augusti
2010-08-09 00:14:56
Kategori: Mina Katter

Wera: den nya katten..

Ja, det har verkligen gått upp och ner idag. Lolo brukar ta emot katter med öppna armar och tycka det är jätteroligt att träffa andra men inte denna lilla krabat så klart. Först så bara fräste hon och låg bara och gömde sig hela dagen. Kan förvissa vara chocken att det kom så många på en gång, en ny katt, hundarna och mamma och pappa. Så vi lät Wera sova i buren i natt så de fick hälsa men inte kunna skada varandra. Visst ja, kl 4 satt jag in Lolo på toaletten, hon var så arg och attackerade buren massa gånger och stackars Wera var lite skrämd där i så tänkte att detta går ju inte, får skicka hem henne igen. Men sen på förmiddagen när vi väl lät dem hälsa på varandra, (är så rädd när hon är så liten) så gick det faktiskt bra,lite morr och fräs men mest bus vart det i 2 timmar tills Wera däcka. Men nu senare på kvällen blev Lolo less på denna krabat så hon får sova i buren en dag till. SÅ får de vara tillsammans när vi ser på och har uppsikt. Men det kommer nog gå bra efter några dagar, så denna lilla filur lär ni se mer utav. Hon med 6 tår på varje tass och knorrsvans (; Ni ser lite av den konstiga svansen på nedersta bilden, lite suddigt.. Hon är 11 veckor och nästan lika stor som Lolo så det kommer nog bli en stor katt eller så är Lolo en väldigt liten katt..

Sen var vi och hälsade på Mist idag, kommer säkert lite bilder i morgon :)

7 Augusti
2010-08-07 09:59:23
Kategori: Mina hästar


Jag tar en liten paus från allt.

Denna vecka har varit den värsta, VÄRSTA veckan i hela mitt liv och jag kan inte få tårarna att sluta rinna.
Orkar inte göra någonting just nu.. Jag kan bara hoppas, hoppas av hela mitt hjärta att hon tar sig igenom det här..
Hur ska jag klara mej utan dej, du är min absolut bästa vän.. Du är mitt allt!


4 Augusti
2010-08-04 23:10:49
Kategori: Mina hästar

Fick inga bra bilder på min lilla bumpa, som jag sagt förut så är min
häst rädd för kameran, superkul! Eller inte, bara för att min häst är så snygg (;


Jag har ett litet problem, eller ett rätt stort problem på 400kg med 50 kg övervikt. Hon är för tjock för att orka tölta nu för tiden. Hon som enbart kunde tölta bara för någon vecka sedan. Fy på mej, nu blir det hård träning innan alla kurser i september. Vill inte komma dit och ha gått bakåt sen sist. Men förutom det var hon riktigt duktig för att ha stått så länge..

2 Augusti
2010-08-02 22:22:33
Kategori: Djur


Här händer inte mycket, så har inte så mycket att berätta. Har jobbat, varit till borlänge och packat hö. Tog lite kort på Karin som ser riktigt fin ut nu, hon har fått tillbaka lite päls. Nu sitter jag och Christopher och kollar på film, upp i morgon och jobba men i helgen är jag ledig och mamma och pappa kommer hit och hälsar på över helgen och tar med sig lilla Wera. Blir trångt i lägenheten, 4 människor, två katter och två hundar. Fullt hus kan man säga, i en liten tvåa. Men det ska bli roligt :) Får se vad Lolo säger om sin nya kompis. Nu ska jag fortsätta se filmen och sen soooova.. Godnatt!