26 September
2010-09-26 23:20:29
Kategori: NaturHar ingenting att säga idag.. :) Har inte gjort något speciellt, jobbat och ridit min underbara häst.
Och lägenheten ser ut som hej kom och hjälp mej för Christopher har mublerat om
inför IKEA på onsdag då vi ska köpa en TV bänk/bokhylla.

 

 25 September
2010-09-25 21:11:00
Kategori: Mina hästar

Adam är skrynklig och gammal (; Fick faktiskt en bild på honom idag då han såg pigg, glad och ung ut, Kors i taket! Embla har även gått från 38 kortison tabletter varannan dag till nu bara 4 tabletter varannan dag. Märker ingenting än, och hoppas inte jag kommer göra det heller. Är bara en burk kvar nu, vill bara att de ska ta slut, är så otroligt jobbitg att bara vänta om se.

Våran lägenhet är en ändå stor röra just nu. Christopher vill sälja våran gammla bokhylla så vi hör tömt den och satt allt i lådor, tagit kort och nu ska vi packa ihop den. Ser ut som om vi håller på att flytta igen, men det blir en stor städning och rensning i alla fall :) Behövs nog, förstår inte hur två små katter kan lorta ner så mycket! trodde de var renliga djur men tror mina hundar var bättre på det. Kattsand överallt, även fast man damsuger vaje dag.. Inte för att jag är så mycket bättre, samlar på mej allt som en liten hamster. Tur att jag bor med Christopher som gillar att slänga.

Jag blir lite besviken föresten på dalarnas höst, brukar det vara så här? Sommar, sommar, sommar - lite gult och poff så är allt brunt och alla löven är borta. I jämtland börjar det bli gult redan i augusti och mycket mer färgsprakande. Trodde det skulle bli mer ju längre ner man kommer i sverige och närmare kusten, men icke verker det som..23 September
2010-09-23 23:26:23
Kategori: Mina Katter


Första gången jag tog ut Vera i koppel, hon fattade inte precis grejen.
Fick dra henne ut (; men sen tyckte hon det var roligt och ville inte gå in igen.


Christopher var med och sköt en söt anka när han var uppe i Jämtland,
Nu är det inte så mycket kvar utav ankan. Men god var den!21 September
2010-09-21 21:06:28
Kategori: Djur


Hello, Hello.. Idag har jag varit och klippt mej, och jadu. Det blev en liten chock först. Frisören pratade på så bra och var så trevlig och sa precis så som jag kände mej och rekomenderade lugg mm. för att det skulle vara lättare när det växer ut och att det kommer se bra ut under tidens. (då jag håller på att spara ut mitt hår igen efter flera år av kort hår) Och svisch, så hade jag lugg! Och inte en liten lugg heller så blev bara helt paff först.. Men nu efter ett tag så börjar jag gilla det mer och mer (; måste bara skaffa en plattång. Mina lockar passar nog inte så värst bra till det. Inte i luggen i alla fall, just där den största virveln sitter. Men nu när jag har kommit hem och kollat lite och när chocken har lugnat ner sig så är jag nöjd. Tar bara ett tag att vänja sig.

20 September
2010-09-20 20:57:55
Kategori: Mina hästar


____________________________________________________


Nu på eftermiddagen åkte jag till stallet och tog in Embla och Keilir tillsammans. Keilir var lite små sur som vanligt men Embla, vet inte vad det var med henne idag. Sur som bara den med öronen bakåt så först så klev hon på mej och sen kickar hon efter mig! Det har hon aldrig, ALDRIG gjort på de 6 år jag har haft henne.  Arg och irriterad på mej själv och undrar vad jag nu har gjort går och klappar om Keilir inne och lämnar henne där ute för att lugna ner mej och när jag kommer ut igen är hon som vanligt, nyfiken och glad och vill bara gosa. Det var som att hon ville få ut sin ilska. Antingen slog det runt i huvudet på henne eller så har hon bara känt sig bortglömd stackarn. Varje gång jag kommer till stallet har jag bara tagit Keilir och gått, bara tagit in henne för att ge medecin. Hon har nu stått i 6 veckor och hon lär vara uttråkad med mycket överskottsenergi. Så tar en gos stund med henne och går ut på en skritt tur. Gissa om någon blev lycklig! Och sen såg man då inte skymten av sura Embla utan ville då bara ha kli och gos.


Sen red jag Keilir, och han var så duktig! Lugn, mjuk och snäll.. Vet inte riktigt var den pigga, starka, små sura Keilir har tagit vägen :) Brukar inte tycka den sortens häst är det roligaste att rida, brukar inte hitta ett  bra sammarbete och det brukar bara vara stretigt, tung och jobbigt och det  var det i början,  men detta blev en överaskning, och om jag ska erkänna så tycker jag faktiskt om denna häst. Det är tur att Embla är kvar hos mej för annars hade det blivit jobbigt när Ulrika vill rida honom själv igen (; Men som med de flesta hästar jag rider och tycker om, så blir det som en Aha! upplevelse varje gång jag är med Embla igen, det är så här jag vill ha det och det är så här det ska kännas. Hon är verkligen min drömhäst och min bästa vän.

Jag tycker det är så jobbigt att vara med henne just nu, när jag inte vet hur det blir, att bara vänta och se. Tänka på det varje gång jag ser henne att jag kanske måste ta bort henne. Känner bara för att trappa ner så det blir lättare ifall det blir så, för jag vet hur lycklig jag är med henne..

____________________________________________________


Igår när Christopher kom hem fick jag jättefina presenter från Jämtland :) Men de tänker jag visa i morgon..

17 September för 30 min
2010-09-18 00:19:34
Kategori: Mina Katter

Underbara vackra Lolo..


Gah.. Blir lite galen på mej själv ibland. Här har man väntat på att Strömsholm ska ringa sen i tisdags och vad gör jag! Glömmer så klart mobilen i källren på jobbet en timme och just då har de ringt. Hoppas inte det tar 3 dagar till nu. Har inte varit hos Embla på två dagar så vet inte riktigt hur det är med henne men har inte hört något av de andra så sämre lär hon inte ha blivit i alla fall. De känner henne lika väl som jag :) Hoppas det bara var en förkylning som försvinner, nu hon står med vintertäcke på så hon lär inte frysa i alla fall.

Har föresten världens sötaste katter, i natt låg Vera på min arm hela natten. I vanliga fall brukar hon ligga nere i fotändan men kände väl på sig att jag kände mej ensam. Både Lolo och Vera har varit extra kelsjuk nu när Christopher är borta, turas om att ligga brevid mej i soffan så jag inte ska känna mej ensam.


Och snart kommer Christopher hem, längtar! Har varit så tomt här. Men måste nog städa lite annars blir han inte glad på mej (; Och han tar med sig gammel Volvon ner, mazdan hann inte bli klar i tid. Men vi ska upp till jämtland igen i Oktober, då jag ska till tandläkaren. Uohh.. jag har typ haft nästan hål i flera år nu så hoppas inte det behövs göra något nu bara för att jag fyllt 20 :)


Förstår inte hur det kan hända så många negativa saker i ens omgivning på så kort tid.
Det är verkligen så att när det väl börjar så kan det inte sluta, det blir bara en ond cirkel

Nu blir det sängen, Natti natti..


16 September
2010-09-16 14:00:13
Kategori: Digital art

Satt uppe i några timmar inatt och ritade..
Men orkade inte göra klart hela kroppen, är helt enkelt för lat..


Jag blir lite irriterad.. I förrgår ringde jag till strömsholm och sa hur det var med Embla och undrade om det kunde ha någonting med det hon har, vad det nu är.. Och en veterinär skulle ringa upp men hade inte tid just då. Men de har fortfarande inte ringt..? Det är ju ändå strömsholm, och tänkt om det hade varit något allvarligt. Nu vet jag ju inte om det är det men hon har inte blivit sämre i alla fall.

Och snart ska jag och jobba, usch, känner inte för det (; Tror jag har sovit för mycket, är bara trött i kroppen. Då kanske det är dags att komma ut ett tag, har bara suttit inne sen C åkte, har inte gjort någonting (nästan) ..

13 September
2010-09-13 21:36:09
Kategori: Mina Katter


Hade sett en bild jag ville göra en egen variant utav
men Lolo tyckte att jag hellre skulle ta kort på henne..
Och kan inte detta bara ta slut på allt negativt, har jag inte haft nog med det nu? Idag efter ridningen tänkte jag longera Embla och ge henne medecin så andades hon så tungt och var roslig. Det såg bara tungt ut att få in luft och ena stunden var hon normal igen. Nu på kvällen såg vi inget men får se i morgon, kanske säkrast att ringa strömsholm och rådfråga i alla fall, så det inte kan ha någonting att göra med det som varit. Hoppas jag verkligen inte, för då finns det inget mer att göra för henne. Hoppas hon bara var lite trött eller en liten förkylning..

Red även Keilir idag. Gick rätt bra, hade fel bett på honom. Är inte det roligaste eller lättaste att rida på rakt bett på en stel häst. Det blir bara mer stelt, segt och tungt tycker jag. Även fast det var halvstång så är det lättare med vanligt tredelat. Men han var duktig och pigg och lyssnade väldigt bra för att vara honom :)

Nu ska jag sitta framför TV resten av kvällen i min ensamhet och sakna Christopher..
Usch vad det är tomt, har inte sovit själv sen.. Hm.. En längre stund i alla fall på 5 år.
Godnatt..
12 September
2010-09-12 19:29:06
Kategori: Djur

Nu var det ett tag sen igen (; Har haft lite fullt upp..

Har tävlat på Keilir i helgen, och det gick riktigt bra! I fyrgången fick jag knappt någon trav eller galopp men fick bra i tölt och skritt och i T8 red jag samtidigt som Lovis och Dugur. Vilket inte funkade så bra, han blev bara het och bara sprang, Keilir tycker det är grymt kul att vara på en tävlingboch tycker det är väldigt roligt att springa fort.. Men det blev en 7:de plats. Och så hade vi turen att två hade strykt sig så fick tävla a-final i alla fall och kom på delad tredje plats, och fick min första rosett någonsin :) Roligt, roligt..

Annars har det inte hänt mycket, jag har fyllt år och mamma och pappa kom och hälsade på över en dag och hade med sig Soda och Milla som skötte sig riktigt bra, och det gick grymt bra med katterna som annars brukar vara livrädd för hundarna.

Har varit med Embla till ATG och gjort en neurologisk undersökning, vilket gick sådär.. Det var bättre och inga fel på balansen eller rörelserna men pupillerna reagerade inte riktigt som de ska. Fast jag och Lovis har funderat på om det kan vara en gammal skada eller född så för vi har funderat på om hon ser dåligt innan detta hände. Men i alla fall så får jag börja markarbeta henne, men helst inte ridning för min egen säkerhet ifall hon stupar. Ska åka tillbaka i december och se om det har blivit bättre. Annars finns det inte så mycket mer att göra för henne, men det vill jag inte änns tänka på..

Nu väntar jag bara på att C ska komma hem från jobbet och äta pizza med honom innan han åker upp till jämtland i en vecka. Vad ska jag göra helt själv här i en vecka, utan bil!?

5 September
2010-09-05 20:31:35
Kategori: Djur


Hemma från Peter kursen, och den var fruktansvärt bra och kul men är helt slut, död i kroppen..
Slänga mej i duschen och sen i säng och sooooova och sen upp 6 i morgon, ouhhhh.. Hur ska jag orka..

Godnatt!

1 September
2010-09-01 23:46:36
Kategori: Black and White

Ni lär vara väldigt less på min katter men hon växer så fort så vill bara
ta mer bilder på henne, hon hade växt så mycket på de 4 dagar jag var borta.
Nu ser ni ju även hennes "tummar" på den övre hörgra bilder speciellt (;
Hon är så söt!

Vad dagarna ska gå segt! längtar till helgen men denna vecka har kännts som en evighet... Vill åka på kurs nu men det är ännu en dag kvar. och den 11-12 september ska jag tävla också, får se hur det går. Fick inte trav på honom idag och bara fel galopp, men men.. Tölten hoppas jag sitter i alla fall :) Annars var han hur lugn och fin som helst..

C och Lovis var till stan och köpte presenter, lite till mej (Hatar att få presenter, mycket roligare att ge (; men fick en riktigt bra present av Lovis som jag har sökt efter, ett nytt ridspö). så jag har bara suttit hemma och haft det tråkigt, och tagit kort på lilla Vera..