Sommarpremeringi Rättvik #2
2012-08-29 13:46:00
Kategori: Djur

Blav inte så många bilder för det spöregna hela dagen.
Men men, några vart det då i alla fall.
 

Sommarpremering i Rättvik
2012-08-28 20:40:12
Kategori: Djur

I söndags var jag på sommarpremering i Rättvik, 
men har knappt suttit vid datorn så de får komma upp nu i stället :)

Lilla Mistan..
2012-08-20 17:55:00
Kategori: Mina hästar

 
Har inga nya bilder så får bli en bild från Juli som jag inte visat.

Mist har då slutat rymma nu och har lugnat ner sig och är nästan normal igen,
vilket är verkligen skönt! Och glad börjar mina två bli igen :) Kelir är nog gladast av alla att få
ha sinna flickor ifred och bestämma igen.

Funderar på om kjag ska orka mig ut och tömköra Embla, hon hade verkligen behövt det..
Orkar jag? Kändes tungt efter en dag full med städning och tvätt..
 
Är även ensam hemma, älsklingen åkte till jämtland i lördags och kommer inte hem föräns på lördag :( 
Det är så tomt här hemma, och ännu tommare i sängen men konstigt nog så går det rätt bra att sova själv, brukar ta en liten evighet att somna annars. Kan ju vara att jag är lite slut efter sommaren, tycker inte alls om att gå på schema, mycket bättre att gå som timvikarie. Förutom att man vet att man får jobb i alla fall. Men nu är det slut och nu ska jag bara sova och njuta i några dagar innan det sätter fart igen.

Sista kvällen..
2012-08-17 17:29:00
Kategori: Natur

Innan älskligen åker till Jämtland en vecka, hur ska jag kunna sova ensam i en hel vecka?! 
Brukar aldrig kunna somna utan hanns snarkande och tunga andetag, det är som värsta sömnpillret..

 
 

Im not quiet or shy, I just choose to keep what I´m thinking to myself
2012-08-16 16:41:00
Kategori: Natur

Hittade en söt liten skalbagge igår när jag och C var ute och gick :)

 
Nu har Mist hållt sig inne sen igår kväll :) hon har bara gått igenom hagarna men inte ut från dom. Så håller tummarna för att det har lugnat ner sig nu och alla hon stannar innan för trådarna i alla fall. Trodde inte vi hade någon ström i tråden men det fick jag då känna på idag då jag skulle spänna åt tråden, så hårt har vi inte haft på länge, och som tur var fick Mist en hård stöt ockås, inte för att det hjäplte, hon gick igenom till nästa hage i alla fall men hon kanske är lite mer försiktig i alla fall. Och inte blir det bättre av att Thea sprang runt och skrek på andra sidan, Mist blir så ledsen när hon hör henne och idag var hon extrem..

Mist
2012-08-15 15:27:23
Kategori: Mina hästar

 
Mist är fortfarande lite ledsen men det börjar lugna ner sig lite tycker jag, nu blir hon bara förtvivlad om hon hör Thea skrika. Så igår stog hon ute från morgonen till kl 15 och det gick jättebra tills dess. Var dit kvart i tre och då stog hon kvar i hagen men jag såg henne inte först så visslade på dem så de skulle komma men såklart hörde Thea det också och började gnägga, och jag jobbade så kunde inte stanna där och hålla koll på henne men kom tillbaka 30min senare och då stog hon med Theas hage istället.
 
Så Karin och jag åkte dit på kvällen och fixade hagen. Vår hage är uppdelad i 5 delar så hon måste gå igenom i alla fall minst 4 ingångar för att ta sig ut så nu satt vi fyra trådar på den längst ut, och plaststolp i den näst sista öppningen så det blir mer spänt och när hon går emot så slår stopen (vi har en "stålvajer" som öppning) mot stålvajern och låter illa och det verkar då funka än så länge. Annars vet jag inte vad jag ska göra, hon bryr sig inte om ström eller något utan går bara rätt på..

Krångelhäst, det är då tur du är väldigt söt och snäll i alla fall!

En dag..
2012-08-14 23:46:38
Kategori: Natur

 
Det var så fiint väder i morse när jag vaknade, sol, dimma och massa spindelnät och så klart jobbar man till 16:00. Men i morgon är jag ledig så hoppas på lika fins väder :) och det ser lovande ut för det är dimma ute nu. Jag och Christopher var även ute och plockade blåbär (finns huuur mycket som helst) men han klarade det bara i 20 minuter innan han blev less på alla mygg och knott (; haha.. Blev i alla fall så pass mycket att vi kunde göra en paj och bjuda Karin på. 
 
Tog även en kort tur på Embla och lånade ett nytt bett av Karin, vilket inte var en hit tyckte Embla. Hon är verkligen jättetjinkig med bett och får nog förbli raka bett framöver. Detta var ett tredelar stångbett, och jag fick henne knappt att gå frammåt och hon blev tung och sprang högt, högt med huvudet och bara bråkade mot så nä, får helt enkelt söka fler varianter av raka bett, har ni något förslag? 
 
Nu blir det sängen så får vi se om jag orkar upp till 7 i morgon och tar några kort :)
Det är ju så fint ute på morgonen men det är så svårt att komma ur sängen bara.. 
Godnatt

Hjärtekrossad liten Mist
2012-08-13 20:43:22
Kategori: Mina hästar

 
Min häst är helt hjärtekrossad!
Hennes bästa vän, storhästen Thea har flyttat från hagen till andra sidan vägen och Mist är helt förstörd. Hon brukar vara bra på att rymma men hon brukar bara hålla sig bland de andra och inte förstöra någonting, men nu är hon helt upp i varv och spränger hagen för att ta sig till Thea, (värst är att det är en stor väg imellan). Trodde det hade lugnat ner sig för hon har inte gjort någonting på hela dagen idag och igår kväll men nu när min medryttare gick ut och red med Embla så rymde hon igen. Hon tror väl att alla ska lämna henne stackarn, hon som aldrig brukar bry sig om någonting måste verkligen må skit just nu så som hon beter sig. Lillgumman, jag tycker så synd om henne men kan inte göra någonting heller..

Hästar i Svabensverk
2012-08-11 08:57:00
Kategori: Mina hästar

 
Här ser ni Sala al-Din och hans söta kompis åsnan :) 
Och jag måste då säga att Sala har blivit riktigt vacker mot den beniga, magra lilla häst
som han var när han kom från spanien för, vad är det, två år sedan kanske?

Mamma & Soda
2012-08-10 23:19:00
Kategori: Människor ♥
 
Har fyllt upp med mamma och pappa här så man blir helt slut!
Idag började vi med Borlänge, (och måste bara säga att modet i höst är verkligen helt i min smak och jag hittar hur mycket som helst så nu blir det att förnya garderoben och passa på) sen åkte vi till Falun och besiktade bilen och gick lite på stan, åkte snabbt hem och sen iväg till svabensverk och åt på pannkakshuset. Vilket var en liten besvikelse (; eller det var riktigt, riktigt gott, det kan man inte klaga på men 50kr för en pannkaka kan jag tycka är liiite dyrt, men som sagt det var gott. 

Såg även Sala al-Din (om ni kommer ihåg andalusien som stog i vårt stall ett tag) och han hade blivit så fin, kraftig och fått lite hull på kroppen, men hans kompis var ännu sötare, en åsna med otroligt lurviga öron! Fy så söt den var och det kommer upp någon bild senare, blev inte så bra bilder då vi bara gick fort förbi men ni ser då hur de ser ut i alla fall :)

Soda
2012-08-09 16:32:21
Kategori: Mina Hundar

 
Några bilder på en trött Soda som tycker jag är pest och pina som inte låter henne sova ifred (;
Men hon är ju så söt min lilla hund!

Och jag fick upp min mamma på Embla idag, efter mycket om och men och en väldigt nervös men upp kom hon och riktigt bra gick det och Embla skötte sig jättebra, hon kände nog på sig att mamma var nervös för hon gick sååå sakta att Keilir somna efter vägen.. Men båda kom levandes hem även fast vi mötte en fyrhjuling med släp och en traktor, och hon gjorde ingenting min söta fröken..


Mina två hjärtan är på besök..
2012-08-08 23:41:06
Kategori: Mina Hundar

   
 
Igår kom mina två underbara hundar och mina älskade föräldrar hit på besök ♥
 
Så ni får stå ut med några instagram bilder framöver, hinner inte ut med kameran när de är här
och vill inte heller, vill bara vara och mysa med mamma och pappa hela veckan.
Vet inte när nästa gång blir vi ses.
 
Idag fyllde Mamma år, blev inte så mycket firande, har inte hunnit planera någonting.
Hade i alla fall köpt en present som hon fick och sen åkte vi till Valbo och gick på IKEA.
Tyckte det blev en rolig dag ändå :)

Och imorgon ska jag försöka tvinga upp henne på Embla, får se hur det går (;
Förr red hon Embla och våra andra hästar själv men nu har jag inte fått upp henne på
flera år, men skulle vara riktigt kul om vi kunde rida tillsammans 
(som vi aldrig har gjort tror jag, det är då inte ofta)
 
Skriver väl i morgon om hur det gick (; 
Nu blir det sängen, Godnatt!

En ridtur ut skogen
2012-08-06 21:31:42
Kategori: Mina hästar

 
Jag älskar min häst, det har ni aldrig hört förut va (;
Men jag och Karin tog en tur ut i skogen idag och hon var helt underbar (som alltid). Men nu gick hon t.o.m underbart i galoppen! Lugnt och fint, i låg form och tretaktigt. Bra gjort tycker jag för en stor tjockis utan kondis. Hon gick väldigt bra i de andra gångarterna också men det har hon varit ett tag. Så tror jag ska börja med lite galopparbete och få lite ryggmuskler på henne för hon har tappat en hel del den senaste tiden. Vet inte om det är att jag har bytt tillbaka till rakt bett, tänker då inte byta tillbaka på ett tag :)
 
Och Mist är ju för rolig. Hon och Thea stog i grönbeteshagen och när jag vissla smet Mist ut därifrån och kom upp (genom tråden, hon är ju duktig som inte förstör någonting i alla fall) och satt henne i en annan beteshage och när vi kom tillbaka och släppte ner dom så gick hon till stället där hon går igenom men väntar tills vi vänder oss om eller inte kollar, hon är inte dum eller.. Och bara man släpper henne med blicken en sekund så vips är hon på andra sidan. Hon är då som en shettis, "Är det slut på mat fixar jag det själv" men hon går då inte ifrån gården i alla fall utan står där snällt och väntar tills man släpper in henne igen, och inte kan man bli arg på henne heller, hon är så söt! Det är då bra att vara liten ibland och inte konstigt att shettisar är som de är..

Instagram
2012-08-04 15:19:00
Kategori: Instagram

En liten samlingt av Instagrambilder,
essberg heter jag där föresten, ovanligt va (;En söt bebishäst
2012-08-04 08:15:00
Kategori: Djur

 
Igår tänkte jag och Karin ta en ridtur, åker dit och tar in hästarna och gör klart och så hör vi hur det börjar mullra förfullt en bit bort och är helt svart när vi kommer ut. Så bestämmer att det inte är någon mening så tar av allting, släpper ut hästarna och när vi är påväg hem öppnar sig hela himmlen, (allvarligt talat alltså, hela himmlen!) Ser knappt en meter framför bilden och hela vägen blir en stor vattenpöl och det verkligen forsar fram. Vilken tur att vi inte hann ut! blev dyngsur på lilla stäckan in till huset.. Blev lite slöande framför soffan med grey's anatomy istället :) trevligt värre..