28 Februari
2010-02-28 22:07:52
Kategori: Djur

Slänger upp en lite dålig bild från idag då jag följde med Louise på Styrmir kurs (som inte tyckte om min häst, snyfft! ;D), kommer inte ihåg vad stället hette faktiskt, i Orsa var det i alla fall och det var intressant och roligt (; Förutom när vi skulle hem när Dugur krånglade och vägrade gå in i transporten på typ en timme, nä.. Men typ och sen när han väl går in så fastnar vi.. Men nu är vi hemma i alla fall och  jag och C orkade inte göra met ;D så åkte på pizzerian och syndade ..


Apelsin och Honungs Kykling
2010-02-27 22:59:10
Kategori: Recept



Brukar inte tycka om att visa kort på mat, (bara bak) men detta var riktigt gott och blev rätt nöjd med bilden ;D För att vara en "mat bild" Men det är Apelsin och honungs marinerad Kykling med soja, har kommat på receptet flera gånger men bara tänkt, fy, apelsin och kykling men det var riktigt gott! Satt dit loggan också, haha ;D inte för jag vet varför på en sådan bild med tycker den är lite söt.. Nu blir det sängen, upp 7 i morgon om man ska hinna med Lovis till kursen, fast tycker de åker lite sent men det är ju jag det ;D Kanske en krånglig häst att transportera plus vasaloppet så det ev. kan vara köbildningar men jaja ^^ Går säkert bra.


Jaa..
2010-02-27 21:34:40
Kategori: Människor

Snowcrossen då.. Ja, det var en en grej det.. Runt runt runt, vurpa, runt runt..
Men rätt kul var det ändå, i alla fall de 5 första loppen, men här är lite bilder för
de som är intresserade. Imorgon blir det hästbilder ;D Då jag ska förlja med Lovis på
kurs och kolla på och ta kort så klart. Snart är det min och Emblas tur, huvva!




Om ni inte har annat för er..
2010-02-27 18:28:35
Kategori: Mina vardag

 

Om ni inte har något annat för er kan ni prova detta spel ;D Väldigt rogivande..

games.adultswim.com


Snowcross
2010-02-27 10:38:58
Kategori: Mina hästar


Gammal bild på Funi..

Snart ska man iväg på snowcross.. Hm, jag som inte änns här några vinterkläder, får ta ridoverallen.
Tur att det inte är så långt bort i alla fall.. Vet inte varför Lovis och jag änns ska följa med och kolla..
Kanske blir kul, vi får se.. Bilder lär det ju bli i alla fall, antagligen så som C tjötar om att jag inte
ska glömma någonting.. Får i alla fall prova nya objektivet idag men måste köpa nya filter till den,
mitt gammla var 52mm och detta 58mm tror jag, större är det i alla fall så inget passa..


Mitt objektiv!
2010-02-26 18:56:33
Kategori: Mina hästar

Visst är hon söt min lilla häst ;D

 

Mitt objektiv har kommit :D Var och hämtade det för någon timme sedan. Men blev lite chockad, eller ja.. Jag gick in och sa att jag skulle hämta ut ett paket och hon ber mej följa med och säga mitt person nr och så ska hon ta paketet från hyllar, OCH TAPPAR DET! jag bara står där och gapar medans hon frågar om jag vet att det kostar si och så mycket och jag står där bara helt stum, ser framför mej hur det skallrar där inne med glasbitar, mitt i betång golvet. Hon lär ju tänka att jag är helt dum i huvudet som inte svarar så när jag väl får medvetande igen så har hon nog hunnit fråga det några gånger.. Pinsamt! Det höll i alla fall och verkar inte blivit några skador, tänkte det var inte så mycket skydd precis runt om paketet, lite papper. Men det roliga var att Cyberphoto skickade med en twix ;D Brukar de göra det? Känns lite, OK, hur gammal är den här? Törs jag äta den och varför?  Men det var ju lite kul i alal fall ;D


Sen hade jag tänkt åka och prova det men C tyckte jag skulle åka till svärdsjö och sätta in lite pengar först, kl var halv 4 och jag frågar honom om det är öppet, för i svenstavik stänger det 3. Jahaa då, det är öppet till 5 säger han. Säkert, Jahaa då.. Ok, åker dit, skitläskigt var det, jag som inte gillar att köra bil, halt och jävligt var det och massa lastbilar var jag ju tvungen att möta och en volvo som ligger i ärslet på en och så kommer jag dit och tror ni det är öppet, NÄ, stänger 3! Så åker hem igen och åker förbi hästarna men nu han jag inte prova så mycket för det började bli mörkt, men kan då säga att jag inte hade fått någonting med mitt gammla objektiv, så det verkar ju posetivt hittils i alla fall ;D



I morgon ska vi åka på något skoter grej, Lovis pappa hade tvingat med oss, eller om hon tvingade med mej för att hon var tvungen att åka med, vad vet jag.. Tvungen var jag enligt C. Och sen söndag blir det att följa med Lovis på Styrmir kurs (; ska bli intressant, är ju bara en månad kvar sen ska jag på kurs för honom på otränade Embla, da da daaa.. får se hur det går.. Nu blir det mat, innan C kommer hem.. Han lär bli GALEN på mej annars!

 

 


26 Ferbruari
2010-02-26 14:41:45
Kategori: Recept

Mina muffins jag gjorde igår, tyckte de vart riktigt goda. Finns det något bättre än Muffins,
man kan ju göra vad man vill, kladdkaksmuffins, bananmuffins, bärmuffins, matmuffin mm. mm.
Även min fösta Amigurumi som jag gjort får vara med på bild ;D

1 Dumlepåse
100
g smör

2 dl Mjölk
1 apelsin, skal
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
ugn: 200

Smält smör och blanda i mjölk och apelsin skalet och juice
från en halv apelsin, vispa ägg, socker och vanilgsocker poröst och
blanda i den ljumma vätskan. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
Fyll formarna till 2/3 och tryck ner en dumle i varje.

Frostning:
50g smält smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2msk Apelsin eller Citron juice
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa ihop allt krämigt..
5 1 1 100 2 1 2 1.5 1 4 2 1

 

Red ut med Ulrika och Keilir idag och hade riktig flåsträning springa i djupsnö, Embla var helt död när vi kom hem.. Sen vet jag inte vad Lovis fick för panik för hon ringde som en galning och sa att jag MÅSTE rida Dugur också, vilket jag gjorde och det gick väldigt bra för att vara han och jag (mysko häst ;D) Brukar inte komma bra överens. Tränade kort kort tempo tölt, böjd vilket var liiite jobbigt tyckte han och höll på att slänga av mej när han gör sina ryck och slänger sig åt alla håll. Han är lite schizo.. Gick annars väldigt bra tyckte jag.

Godnatt
2010-02-25 22:22:51
Kategori: Mina Katter

Nu var det väldigt mycket bilder på Lolo, men har man
världens snyggaste katt så har man, det bara är så..
Fast just nu är hon inte så vacker, hoppade in i duchen
med husse så nu ser hon ut som en igelkott.

 

Inte mycket som har hänt idag, bakade de bästa muffinsen jag någonsin har gjort idag som antagligen hamnar på bild i morgon. Vill ut och fotografera hästarna och runt om i Enviken men ikke kan det bli bra väder, nej då.. Kan i alla fall inte klaga på värmen, varm och skönt är det här i alla fall mot hemma i jämtland.

 

Det känns fortfarande konstigt, Detta är vårat nya hem och antagligen och förhoppningsvis ett tag framöver men Jämtland är ändå vårat hem. Inte för att jag saknar själva Jämtland precis men personerna som bor i jämtland. Ska bli roligt att åka hem igen den 18 mars. Funderar bara på vad jag ska göra med Lolo, ska hon förlja med de 35 milen en gång till.. Hon kommer vara spyless på att åka bil men hon tycker i alla fall det är Roligt att vara hemma och bråka med Milla och Soda i vårat stora hus och skrämma slag på dem.


25 Februari
2010-02-25 13:23:32
Kategori: Mina Katter

Lolos favorit pose, stora blå ögon och lite öppen mun som säger, "Snäääälla, ge mej RÅTTAN!"

 

Hon tappar bara mer och mer av sina otroligt vackra blå ögon,
nu ser man bara dom när det är riktigt ljus..


Så fungerar din kille
2010-02-24 15:13:53
Kategori: Mina vardag

Hittade detta inlägg hos linnguz.blogg.se



"
Jag fick syn på en rolig artikel i en tidning idag som jag tänkte att jag skulle dela med mig av här på bloggen. En man vid namn Hugo Rehnberg gav några tips om det manliga psyket och Katrin Zytomierska berättade om sina egna erfarenheter vad gäller män. Jag kan säga att jag fick mig ett väldigt gott skratt när jag själv läste detta!

Har skrivit ner allting här nedan :)
Trevlig läsning!

PROBLEM 1: Han saknar social fitness
LÖSNING: Klaga inte, utan uppmuntra hans goda sidor
Alla böcker om barnuppfostran eller ledarskap säger samma sak: kritik lönar sig inte. Så om din kille har för vana att dra ett vidrigt sexskämt varje gång ni är bortbjudna, såra honom inte genom att kalla honom för drummel. Möjligen kan du ignorera honom (killar är väldigt känsliga för att bli utfrysta). Tricket är att uppmuntra honom när han uppför sig. Då blir han glad. Som en hund. Och försöker då göra samma sak om och om igen.


PROBLEM 2: Han är inte romantisk
LÖSNING: Visa honom hur
Om din kille saknar fingertoppskänsla för romantiska detaljer gäller det att ge honom vägledning. I smyg. Att kalla honom för oborstad stenåldersman hjälper tyvärr inte. Tänd doftljus, köp ett Chablis-vin och ladda med en romantisk spellista. Om det är vad du går igång på. Sakta men säkert kommer de här detaljerna sjunka in i hans undermedvetna. Och innan du vet ordet av kommer han att fixa det här åt dig.


PROBLEM 3: Han hetsar upp sig när du skäller på honom
LÖSNING: Håll dig lugn
Precis som de fullblodshingstar vi är, reagerar vi instinktivt med ilska på ilska. Så även om din kille är en åsna och du känner för att slå något hårt i hans huvud, ska du behålla lugnet. Berätta vad du anser att han gör fel - och han kommer att lyssna. Lägg gärna en hand på hans axel medan du förklarar ditt problem. Precis som djur är vi nämligen väldigt mottagliga för beröring.


KATRIN ZYTOMIERSKA BERÄTTAR OM TAKTIKEN HON ANVÄNDER
FÖR ATT FÅ KILLEN DIT HON VILL

PROBLEM 1: Risig klädstil
-
Det sämsta man kan göra är att skrika och bråka (vilket är lite jobbigt för mig). Det blir bara motsatt effekt. Alla killar jag har varit ihop med har haft skitfula kläder. Min metod har varit att ta med dem till Acne och Filippa K och låta dem prova kläder. När de kommit ut ur provhytten har jag sagt:
"Fy fan vad snyggt, det där får du inte köpa, då kommer alla brudar att kolla efter dig". Omvänd psykologi, fattar ni? En minut senare har de köpt alla kläderna.


PROBLEM 2: Allmän slöhet
- Killar ska behandlas på samma sätt som man behandlar en hundvalp. Med uppmuntran. Kritik fungerar tyvärr inte, så man måste ner på samma nivå som man uppfostrar en vovve. Gör killen något bra - som att bädda sängen - får man gå fram och klappa honom på huvudet och säga (med bebisröst),
"nämen guuud vad duktig du är, vad glad jag blir".

(Texten är lånad från Bubbleroom Magazine)

"

♥ Mina underbara föräldrar
2010-02-24 11:35:35
Kategori: Kamerautrustning

Nu har jag beställt ett nytt objektiv så det kommer väl hoppningsvis på Måndag. Fick 2000kr av min älskade föräldrar, de bästa som finns! Så nu snart blir det ut och fotografera igen (; Men mest av allt ville jag ha ett till Dilles istölt, komma dit utan objektiv hade inte varit så roligt. Och att se Mist och alla underbara djur där hemma igen..












Godmorgon
2010-02-24 09:44:33
Kategori: Mina Katter

 

Godmorgon, sitter här och myser med Lolo i soffan och väntar på att C eller Lovis har tänkt att kliva upp eller ringa. Hemskt att flytta hit, fått helt fel tidrytm, uppe med tuppen och trött vid 9, sjukt ;D Lolo den gospluppen tycker inte alls om när jag sitter med datorn, utan ska absolut ha all uppmärksamhet och om hon inte få det så lägger hon väl sig på tangentbordet i stället då. Inte kan hon gå och mysa med husse i sängen, nej då! Det är inte lika kul som att reta matte. Tänkte ta med mej kameran när jag for till hästarna på morgonen men tror ni den kom med, nä.. Den blev kvar i hallen! Som vanligt, när man inte har med den då är det som finast och hittar massa insperation men när man har med den får man ingen insperation.


Sov nu människa..
2010-02-23 23:10:45
Kategori: Mina vardag

"Om man är född i Sverige, och har levt hela sitt liv i Sverige, borde då inte kroppen vara något sånär biologiskt anpassat och framför allt van vid att överleva vintern? Hur kommer det sig att det är samma pina varje år, och att man inte gör annat än att längta och hata och sparka sig genom snödrivorna och svära och undra om inte alltihop försvinner bara man blundar och önskar tillräckligt hårt?"

Skrivet av: Kvistgubbe

 

Borde gå och lägga mej, är trött men vill ändå inte sova.
Varför kan sängen inte vara lika lockande på morgonen som på kvällen?

 

Godnatt..

 

Fler besökare?    *Klick*


Ett underligt ställe..
2010-02-23 20:11:35
Kategori: Djur

 

Enviken är ett udda ställe, det känns ibland som man inte är i Sveriga längre. Har hänt massa saker sen första gången jag var här fått mej att fundera om vi ännu är i samma land. Typ helt andra lagar/regler mot vad jag är van vid eller som idag, Enviken är ju en rätt stor by, lika stor som svenstavik men idag mötte jag och C både en Räv och ett rådjur mitt i centrala Enviken, inte så vanligt enligt mej, om man hade sett en älg i svenstavik tror jag alla hade stannat och gapat och så lite djur har vi ju inte i jämtland precis.  Och bilarna! En bild som hade hamnat på skroten direkt i jämtland rullar rakt igenom besikningen här. Udda, udda ställe.. Men roligt är det att bo här i alla fall

 

Fler besökare?    *Klick*


Bus i hagen
2010-02-23 14:35:54
Kategori: Mina hästar

 

 

 

Embla, Dugur och Adam..